Держфінінспекцією в Рівненській області проведено ревізію фінансово-господарської діяльності відділу охорони здоров’я Дубенської міської ради і виявлено порушень на загальну суму 433 тис. грн, з них, сума втрат фінансових та матеріальних ресурсів становить 349 тис. гривень.

В ході проведення ревізії держфінінспектори встановили, що у ревізійному періоді медичними закладами району – Дубенською міською стоматполіклінікою та комунальним закладом «Центр первинної медико-санітарної допомоги», надавались платні послуги з проведення попередніх та періодичних профілактичних медичних оглядів та зубопротезування, а видатки в сумі 143,45 тис. грн, а це і придбання матеріалів, проведення лабораторних досліджень, зарплата медперсоналу, оплата комунальних послуг, покривались із загального фонду, хоча мали б виплачуватись коштом спеціального фонду.

Окрім того, ревізори виявили у фінансово-господарській діяльності відділу охорони здоров’я Дубенської міської ради факти нецільового використання бюджетних коштів, зайві витрати з оплати праці тощо.

За недотримання законодавства з фінансових питань на 8 посадових осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення, на 2-х – за порушення бюджетного законодавства.

Про результати ревізії поінформовано Дубенську міжрайонну прокуратуру.

Про це повідомляє прес-служба Державної фінансової інспекції в Рівне нській області