Подвійне Великоднє чудо. Ікона та хрест замироточили одночасно у храмі Здолбунова. Краплі мира на образі помітили на другий день Великодня після богослужіння, а вже за кілька днів у цій же обителі замироточив і престольний хрест.

На другий день Великодня у Здолбунівському храмі замироточила ікона. Образ, написаний 25 років тому місцевим художником, Петропавлівській церкві подарувала громада іншого храму. Перші масляні краплі на образі помітив настоятель храму отець Віталій. Каже, коли зрозумів що це, стало і страшно і радісно одночасно, бо ж чимало читав про подібне, а сам свідком ніколи не був.

З цього й почалося Здолбунівське чудо, кажуть у храмі. А вже за кілька днів продовжилося. Бо ж у Світлий четвер у цій же церкві замироточив запрестольний хрест. Краплі мира з'явилися у місці, де нога Спасителя пробита цвяхом. Незвичне явище побачити на власні очі змогли лише чоловіки. За церковними канонами, їм можна заходити за вівтар. За мироточінням ікони поки спостерігають лише священослужителі.

Появу мира прихожани вважають хорошим знаком. Адже храм всім містечком відбудовують на місці старовинної обителі.

А ще отець Віталій сподівається, що мироточіння ікони та хреста - це знак того, що в державі після усіх страждань наступить мир і злагода, а люди відкриють свої серця любові.