Отож, у рамках всеукраїнського суботника “Зроби Україну чистою!” 25 квітня, тобто цієї суботи, відбудеться масштабне прибирання Рівного. З офіційного - Громадські організації проводять в цей день заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань. Планують гребти, мести та розчищати найвіддаленіші і найзахаращеніші закутки Рівного й активісти і трудові колективи

Купи сміття у місті, яке прагне бути європейським, звична річ. Як не прикро це констатувати. І проблема ця навіть не в комунальниках, які не завжди встигають підібрати накидане. Рівняни самі не дбають про навколишнє середовище, чистоту місць, де самі проводять своє дозвілля. Приклад цьому - рівненський гідропарк - територія, яка могли би стати місцем масового відпочинку, поки більше схожа на смітник. Це при тому, що за її чистотою все ж стежать. Ярослав Драганчук щодня обходить береги цих водойм, аж до мосту через Устю, за зарплату, яку йому платить ринок. Як ніхто знає, за ким і що прибирає.

Щоб було тут де сісти і дітям погратись, і дорослим розважитись - самоорганізувались рівненські громадські активісти. Вже завтра з 9 ранку візьмуться за прибирання території біля "крокодила". Кажуть, розраховують на підтримку свідомих рівнян, які бачать цю територію затишним місцем для проведення дозвілля.

Саме толоки - першочерговий етап для втілення задумів "Зеленої стежки Рівного" із перевтілення території здовж берегової лінії річки Устя та озера Басівкутське, щоб надалі створити тут інфраструктуру для активного відпочинку. На місці попереднього прибирання вже має з'явитися з'їзд на вело- і бігову доріжку, яка в майбутньому обперезуватиме Устю та Басівкутське озеро.

Очистити від сміття у Рівному на суботнику планують ще безліч місць. Так, збиратимуться на толоку у суботу з 10-ої ранку на Басовому Куті, Залізничному вокзалі (біля кас попереднього продажу), на Набережній (від вул. Соборна до пр. Миру) біля Палацу дітей та молоді, на пагорбі Слави, пагорбі біля 5-ї школи («Єврейка»), в дендропарку Хімік та в Золотієві. Де б люди не зібрались, щоб навести лад - всі працюватимуть над спільною справою - робитимуть Рівне чистим.