Як зберегти життя власне і навколишніх та як діяти у надзвичайних ситуаціях добре знають українські студенти, котрі зібралися у Рівному на ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади з основ безпеки життєдіяльності. І знання учасників з цієї дисципліни вже не лише теоретичні. Адже своїм досвідом та вмінням зі студентами поділилися медики, рятувальники, газовики та міліціонери.

На військовому плацу Національного університету водного господарства та природокористування людно. Тут зібрались кращі знавці основ безпеки життєдіяльності. Другий тур Всеукраїнської олімпіади у Рівному відбувається вже втретє. Цьогоріч позмагатись приїхало 106 учасників з 15 областей України. На практичній частині олімпіади медики, рятувальники, газовики та міліціонери розповіли про прилади та техніку, які щодень використовують у своїй роботі. Рівне нські рятувальники вже неодноразово беруть участь у подібних заходах. Переконують, важливо ділись досвідом не лише з дорослими, а й з підростаючим поколінням.

Рівне нські медики розказали учасникам олімпіади, чим оснащений сучасний реанімобіль.

А ще розповіли про портативний кардіограф, шини та апарат для подачі кисню. Свої прилади і техніку продемонстрували і газовики, правоохоронці та співробітники ДАІ. Учасники залишились задоволені побаченим.

Знання отримані під час практичної частини стануть у пригоді студентам в наступному турі олімпіади.

У зв'язку з нестачею фінансування, бажаючі не з усіх вузів країни змогли взяти участь в олімпіаді. Натомість, рівненський студент Віктор Войтович, який навчається на факультеті інформатики випадково дізнавшись про олімпіаду, вирішив - такі знання нікому не завадять.

По завершенню двох днів Всеукраїнської олімпіади з основ безпеки життєдіяльності кращих студентів нагородять.