Одна з трьох рівненських ветеранів війни, яка визволяла Рівне, не дожила до чергового Дня перемоги.

Прикру звістку вчора, 21 квітня, повідомив на своїй сторінці у ФБ рівненський журналіст Іван Марчук:

"В процесі зйомок з колегами дізнався сумну звістку. Сьогодні, виявляється, ховають Віру Грибанову. Я брав у неї не одне цікаве інтерв'ю, вона розказувала, що була партизанкою і що та війна забрала в неї все. Не дожила до 9 травня... Царство Небесне!
Одне з її останніх інтерв'ю дуже актуальне:
"- В нас ці воєннополонені були в таборах під відкритим небом. Люди хворі, ранені. І ми з мамою ходили в ці табори носили їсти. В мене мама була, вона дуже жаліла людей. А маму розстріляли в тюрмі цій в 1944 році на третій день Різдва, а після війни вже там була швейна фабрика, а зараз там викупили і зробили розваги. Дуже прикро, що так виходить."

В процесі зйомок з колегами дізнався сумну звістку. Сьогодні, виявляється, ховають Віру Грибанову. Я брав у неї не одне ...

Posted by Vanya Marchuk on 21 квітня 2015 р.

До речі, у приміщенні колишньої в'язниці НКВС на Соборній дійсно розмістили розважальні заклади, чим вкрай незадоволені мешканці Рівного. Це стало причиною неодноразових скандалів навколо будівлі. З цього приводу сьогодні, 22 квітня, відбудуться громадські слухання, де вирішуватимуть питання розміщення меморіальної дошки та перепрофілювання розважальних закладів.