Рівненські абітурієнти напоготові - зовнішнє незалежне оцінювання стартує вже за два дні. У п'ятницю, 24 квітня, учні проходитимуть перше тестування з української мови та літератури. На що варто звернути увагу учасникам ЗНО 2015 насамперед, скільки часу триватиме тестування, з якими документами та куди необхідно з'явитись, аби отримати шкільний атестат та можливість навчатись у виші?

Для проходження зовнішнього незалежного оцінювання на Рівне нщині зареєструвалися 11 тисяч 264 учасника. Серед них не лише бажаючі вступити до вищого навчального закладу, а й просто ті, хто хоче отримати оцінку з державної підсумкової атестації з української мови і в результаті отримати атестат про середню освіту. Відтак, зареєстрованих 98 відсотків від усіх випускників. На Рівне нщині цьогоріч працюватиме 49 пунктів тестування, серед них і 13, у яких писатимуть учні, що обрали поглиблений рівень знань з української мови та літератури.

В Рівне нській області немає ВНЗ, який встановив вимогу на вступ - поглиблений рівень складності з української мови та літератури. Однак, такі вузи є у Львові, Києві та інших містах України. Для базового рівня знань учасникам ЗНО відводиться 150 хвилин на виконання завдань, поглибленого 210.

Щоб пройти тестування насамперед дітям потрібно знати, у який пункт ЗНО прийти.

Вхід у пункти тестування дозволяється лише за наявності трьох документів.

Ці запрошення нині отримали ще не усі учні Рівне нщини. А в них вказана адреса пункту тестування.

Освітяни закликають учнів наперед прорахувати скільки часу їм знадобиться, аби дістатись пункту тестування. На сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти усі вони вказані на мапі. Крім того, дітям варто пам'ятати, потрапити у пункт тестування вони зможуть з 10 години 15 хвилин до 10 години 50 хвилин. Якщо з поважної причини людина не з'явиться у місце проведення ЗНО, то в неї є 5 днів, щоб подати заяву до Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти з документом, який посвідчує цю поважну причину. Про результати ж тестування його учасники зможуть дізнатись вже після 15 травня.