Нині працівники санстанції ходять по навчальних закладах і вимірюють температуру. У кабінетах, де надто холодно, вчитися вже заборонили. Тим часом синоптики потепління найближчим часом не обіцяють, навпаки - вже цими вихідними морози зміцніють. Чи означає це нові канікули - дізнавалась Анна Яцук.

Сильний мороз додав роботи не лише комунальникам, а й міській санстанції. Зараз її працівники проводять перевірки в інтернатах, школах та садочках щодо відповідності нормам температури повітря у класах. Вона має бути не нижчою 18 градусів тепла, у спорт-залі та кабінетах трудового навчання ще допускається плюс 16. Перші перевірки вже зафіксували порушення. В одинадцятій школі довелося закрити сім навчальних кабінетів.

Холодні кабінети є у кожній школі, запевняє директор НВК №19 Інна Верхова. У деяких класах їхнього навчального закладу температура не піднімається вище 14 градусів тепла. Усе - через особливості планування будівлі.

Із холодних приміщень учнів школи доводиться переводити у тепліші кабінети.

Навчання у школах можуть скасувати якщо температура повітря надворі впаде нижче мінус 20-ти. Втім медики та освітяни радять школярам не надто цьому радіти, а натомість тепліше одягатися, щоб зберегти здоров'я.