Рівненщину з офіційним візитом відвідав голова федерації футболу України Андрій Павелко. Це перший його офіційний візит на новій посаді. Нагадаємо, менше місяця тому Андрія Павелка вибрали головою федерації футболу. Про що новообраний президент розповідав громаді Рівненщини?

Відвідати Рівне нщину першою на новій посаді Андрій Павелко вирішив не випадково. Адже сам він родом з Корнина Рівне нського району. Саме тут поховані його батьки, тому, каже новообраний голова Федерації футболу України, наша область для нього майже рідна. Навіть незважаючи на те, що все своє свідоме життя прожив у Дніпропетровську. Свою зустріч з футбольною громадою області Андрій Павелко розпочав з розповідей про організацію футбольного матчу зірок українського футболу спільно з героями АТО.

Зараз, каже голова ФФУ, така змішана збірна України вже отримала запрошення зіграти матч з Польщею. Всі кошти, які зберуть під час гри, передадуть на реабілітацію українських воїнів АТО. На думку Андрія Павелка, футбол має стати тим фактором, який допоможе Україні пережити всі кризи та труднощі.

Під час заходу Андрій Павелко нагородив цінними подарунками чемпіона Паралімпійських ігор, воротаря паралімпійської збірної з футболу Ігоря Косенка та ветерана рівненського футболу, президента футбольного клубу "Верес" Володимира Чиркова.

Не приховував Андрій Павелко своїх симпатій і до ідеї створення професійної футбольної команди у Рівному. Каже, допоможе чим зможе.

А от футбольного поля зі штучним покриттям Рівне найближчим часом може і не побачити. Проте не через бездіяльність місцевих чиновників, а вже через прорахунки колишніх функціонерів Федерації футболу.

Крім того, Андрій Павелко переконаний, що у футбольному господарстві України теж потрібно проводити децентралізацію. Щоб регіональні федерації мали більше можливостей для розвитку.