Так, у Гощі ввели в експлуатацію фільтр на станції знезалізнення води, який був на реконструкції. Тепер місцеві жителі матимуть ще більше чистої, якісної води ,а підприємство зможе навіть оптимізувати власні витрати. Про обновку, яку Рівнеоблводоканал реалізував завдяки розробці науковців Національного університету водного господарства та природокористування -дивимось далі.

Рівне облводоканал закінчив планову реконструкцію фільтра №5 на станції знезалізнення смт. Гоща. Дл забезпечення споживачів водою, а це майже 5 тисяч людей, працює дві свердловини, але щоб вода була якісною її відправляють на станцію знезалізнення. От в власне тут працює п'ять пінополістерольних фільтрів, чотири з яких уже були реконструйовані раніше і один фільтр - найбільший потребував реконструкції. Науковці запропонували і обгрунтували схему реконструкції цього фільтру, яку вже втілили у життя.

Саме до настання теплої пори, коли споживання води суттєво збільшується, питання реконструкції цього фільтра стало надактуальним. Тому відтепер водою, готовою для споживання станція забезпечує мешканців Гощі з надлишком.

На реконструкцію фільтра діаметром 2700мм пішло три місяці часу та 75 тисяч гривень . Адже і матеріали, і виконавці робіт та власне розробка університету водного господарства - все місцеве. Реконструкція дозволила не лише забезпечити людей якісною водою, а й оптимізувати роботу станції.

Цей фільтр поки найбільший за діаметром, бо цього вимагає попит. Спільна праця місцевих науковців і виробництва служитиме задля покращення якості води, а це нині одне з основних завдань, яке ставить пере собою «Рівне облводоканал».