Скільки безпритульних собак у Рівному і досі ніхто не знає точно. Місцеві чиновники припускають що 5 тисяч, натомість зоозахисники стверджують не більше 2 тисяч. Зменшити популяцію тварин можна , але лише у гуманний спосіб - стерилізуючи їх. З середини березня по 9 квітня у місті працювала міжнародна організація "Чотири лапи", вони безкоштовно простерилізували 230 тварин.

Міжнародна організація "Чотири лапи" у Рівне приїздить вже не вперше. За три тижні їм вдалося простерилізувати 230 безпритульних тварин. Запевняють у Рівному ситуація не найгірша, і собак у нас значно менше ніж в інших містах. Окрім стерилізації волонтери ведуть і просвітницьку діяльність, кажуть починати потрібно з дітей, і в них виховувати гуманне ставлення до тварин.

Зоозахисники переконують тільки спільно всією громадою можна врятувати песиків, так щоб нікому шкоди не було.Тому стерилізацію тварин проводять постійно, а результати місцеві мешканці побачать років за п'ять.

Волонтери переконують - агресивних собак на вулицях Рівного не має, таких забирають у притулок, і підшукують господарів.

Тамара Лук'янчук запевняє, притулок не може вмістити усіх собак, адже розрахований лише на 5 десятків тварин. Тому нині варто сприяти створенню приватних притулків для тварин. Міський голова Рівного пообіцяв прислухатись до усіх пропозицій волонтерів, а гроші каже не проблема. Рівняни також обурені великій кількості тварин на вулицях, але думки мають різні.

Та волонтери впевнені - завдяки їх діяльності, собак у місті вже поменшало. Тому і надалі захищатимуть безпритульних тварин. Однак пропонують ввести реєстр домашніх тварин, щоб люди не викидали їх на вулицю.