Про реформування державної реєстраційної служби, роботу системи арештованого майна та ще низку нововведень у сфері юстиції сьогодні розповідали в обласній державній адміністрації. На прес-конференції виконувач обов’язків начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Василь Харчук роз'яснював, які нововведення запрацювали останнім часом.

Аби здолати корупцію та очистити структуру у державному управлінні юстиції вирішили реформувати реєстраційну службу. Відтак, державні реєстратори, як такі, з часом зникнуть. Міністерство юстиції змінює структуру реєстраційної служби і хоче залишити за нею лише функцію контролю та ведення реєстру.

На сьогодні, Міністерство юстиції вже зробило перший крок до передачі цих функцій на місця. А саме - відтепер нотаріуси мають право здійснювати реєстрацію договорів оренди земель сільськогосподарського призначення. Послуги державних нотаріусів під час реєстрації коштуватимуть стільки ж, як і державного реєстратора. Окрім цього, Василь Харчук також розповів про роботу нових онлайн-сервісів у системі юстиції. З початку квітня місяця запустили платний електронний сервіс, що дозволяє завантажувати із сайту Мін'юсту витяги та довідки з Єдиного державного реєстру.

Документ формується в режимі реального часу, йому присвоюється унікальний код за допомогою якого цей документ у подальшому можна буде завантажувати безліч разів, але вже безкоштовно.