Ситуація в зоні АТО з 19 години 15 квітня до 7 ранку 16 квітня залишалася складною, але стабільною. Військовослужбовці оперативного командування «Захід» продовжили протидіяти збройним провокаціям ворога.

Зокрема, учора ввечері з 21.15 до 21.55 російсько-терористичні угрупування із стрілецької зброї і гранатометів обстріляли наші позиції в районі Станиці Луганської. А з другої години ночі до 3.40 противник застосував стрілецьку зброю по нашому опорному пункту поблизу Бахмутського шляху. За аналогічний період минулої доби зафіксовано 5 обстрілів. Кількість збройних провокацій зменшилась на 3.

Також, о 20.15 зафіксовано проліт безпілотного літального апарату в районі ТЕПЛЕ – КОЗАЧИЙ. Українські підрозділи протиповітряної оборони обстріляли порушника повітряного простору.

Варто зазначити, що за попередньою інформацією на лінії розмежування сил АТО і незаконних збройних формувань в районі н.п. СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА та АЛЧЕВСЬК, бойовики повідомляють, що готові за вказівкою керівництва до початку активних бойових дій. Вживаються заходи щодо попередження можливих провокативних дій бандитів.

Також, противник продовжує приховане переміщення військової техніки, накопичення боєприпасів, матеріально-технічних запасів та паливо-мастильних матеріалів, а також нарощування угруповання на зазначених напрямках.

Про це повідомили у прес-службі управління ОК "Захід".