Співробітники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Рівненського райвідділу спільного з колегами обласного управління міліції під час оперативної закупки в селищі Квасилів затримали співмешканців, 30-річну Марію та 40-річного Олександра, які продавали поліетиленові пакетики з речовиною світлого кольору, зовні схожою на психотропну.

Вилучену речовину співробітники слідчо-оперативної групи направили для проведення експертизи в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС.

У міліції за цим фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 307 (незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів, вчинені групою осіб) Кримінального кодексу України.

— Фізико-хімічна експертиза підтвердила, що психотропною речовиною є «метамфетамін», — повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Рівне нського РВ Валерій Серветник. — Слідчим райвідділу обом зловмисникам вже оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Олександру обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою, а Марії – домашній арешт із електронним засобом контролю.



pic

Подружжя займалося цим злочинним бізнесом близько півроку. Ціну за один пакетик обирали від 200 до 400 гривень. У ході досудового розслідування стало відомо, що співмешканці ніде не працюють. Олександр у минулому перебував на обліку як споживач наркотиків. У нього підростає син.



pic

Тепер за скоєне зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили у Рівне нському РВ УМВС України в Рівне нській області