Одним холодно, іншим тепло. В багатоповерхівці на вулиці Данила Галицького 2 впродовж тижня мешканці не можуть дійти згоди. З 1 квітня у будинку достроково припинили опалення згідно колективного рішення старших по під'їздам. Однак, інші мешканці збунтувались, в помешканнях стало холодно і вони звернулись до міськвиконкому з заявою повернути теплопостачання.

Не лише замерзає у власній квартирі, а й потерпає від наслідків холодних батарей. У помешканні Андрія Дем'янчука мешканця будинку по вулиці Данила Галицького, 2 на стінах з'явилась пліснява.

Чоловік розповідає, рішення про написання заяви по відключенню тепла писали голова та правління кооперативу, іншими словами, старші по під'їздам. Однак, вісім чоловік не повинні вирішувати за увесь будинок - обурюється Андрій Дем'янчук.

Тож усі мешканці, яких ми зустріли на подвір'ї будинку, переконують в квартирах холодно. І кожен гріється, як може.

Натомість міський голова Рівного повторює, - заява на відновлення теплопостачання вирішує цю проблему. Адже котельні працюють і надалі. Головне, говорить усім мешканцям необхідно дійти згоди.

Мешканець будинку Олександр, показує таку заяву, під нею підписались мешканці десятьох квартир.

Поспілкувавшись телефоном із головою житлово-будівельного кооперативу "Комунальник" Миколою Мельником стає зрозумілим, чому на заяву мешканців у міськвиконкомі вже третю добу не реагують. Річ у тім, розповідає чоловік, що до нього декілька тижнів тому почали звертатись мешканці з проханням відключити теплопостачання, у зв'язку з подорожчанням тарифів для юридичних осіб, яким і є даний кооператив. Адже заборгованість по будинку становить 268 тисяч гривень. Відтак, не зважаючи на похолодання старші по під'їздах вирішили - тепло відключити.

Чи стануть батареї знову гарячими ще цієї весни - залежить не від міської влади чи комунальників, а лише від самих мешканців будинку та правління кооперативу. Тим часом, чи не найбільш постраждалий у цій ситуації мешканець будинку, Андрій Дем'янчук, переконує, вже у будь-якому випадку, вдасться до більш рішучих дій.