У 2014 році Костопільським районним відділом освіти укладено з ФОП Жаровим О.П. договір, яким передбачено провести капітальний ремонт приміщення Постійненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Відповідно до робочого проекту, підприємець зобов’язувався встановити у приміщенні школи нові металопластикові вікна з енергозберігаючими склопакетами. На цю хорошу справу відділом освіти підприємцю було виплачено в серпні цього ж року 191 тисячу гривень авансу. Однак, як з’ясували ревізори Державної фінансової інспекції в Рівне нській області, не новим енергозберігаючим вікнам мали б завдячувати цьогорічної зими учні та вчителі школи, а теплій погоді. Бо в ході проведення ревізії експертизою встановлено, що вікна не є енергозберігаючими і не відповідають вимогам.

Крім того, під час ревізії фінінспектори також зафіксували, що протягом двох років районним відділом освіти здійснювалася оплата за комунальні послуги спожиті сторонньою юридичною особою. Як наслідок, відділу завдано матеріальної шкоди на 163 тисячі гривень.

Загалом, під час ревізії фінансово-господарської діяльності відділу освіти Костопільської районної державної адміністрації Державною фінансовою інспекцією в Рівне нській області виявлено порушень, що призвели до втрат, на 364 тисячі гривень.

Про це повідомив прес-секретар Державної фінансової інспекції в Рівне нській області