Великодні мотиви вже у Рівному. Арт-проект під такою назвою відкрився у Виставковій залі міського Будинку культури. В рамках проекту була представлена експозиція робіт видатного українського іконописця Юрія Нікітіна та місцевих майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.

Юрій Нікітін вважається одним з кращих іконописців Східної Європи. Чоловік, який вже більше тридцяти років займається іконописом, майже рік тому завершив роботу над іконою для студентсько-викладацького храму в Острозькій Академії. На ній зображена Богородиця, а також два патрона церкви: острозькі князі Федір та Василь-Костянтин. Втім нещодавно, відомий митець зобразив іще одну Богородицю.

За словами мистецтвознавця Миколи Бендюка, надзвичайно важко знайти такого художника, який зміг би так по-особливому зображувати ту чи іншу ікону. Та Юрій Нікітін належить до тієї когорти митців, у яких кожна робота не схожа на іншу. От наприклад на іконі, де Богородиця зображена у вишиванці, він домалював чорну бузину – рослину, яку найчастіше можна саме у селах західної України.

Представляли ж роботи митця на відкритті арт-проекту "Великодні мотиви". Окрім презентації ікон Юрія Нікітіна, свої таланти продемонстрували і місцеві майстри декоративно-ужиткового мистецтва. Роботи майстрині Вікторії Степанюк та її учнів вражають своєю оригінальністю. Великодні яйця виконані у найрізноманітніших стилях орнаментації.

Окрім того, усі бажаючі могли долучитися до створення великодніх шедеврів, адже у стінах міського будинку культури, де відкривали виставку, також відбувся майстер-клас із писанкарства.

Арт-проект "Великодні мотиви" триватиме до 24 квітня. Побачити експонати можна із понеділка по п'ятницю з 12 до 18 години.