Працювати чи отримувати пенсію? Такий вибір мали зробити усі держслужбовці, прокурори та судді, які досягли пенсійного віку, однак ще займали свою посаду до першого квітня. У зв'язку зі змінами в законодавстві такі громадяни вже у цьому місяці отримають лише один вид виплат. А тим, котрі на думку держави, отримують завеликі пенсії - їх зменшать. Про зміни у пенсійному законодавстві та зокрема про ситуацію в нашій області

В кінці минулого року до пенсійного законодавства уряд вніс зміни. Згідно до них, у рівнян, які отримують високий розмір пенсій вираховуватимуть 15 та 20 відсотковий податок.

На Рівне нщині є близько 15 тисяч осіб у яких, в результаті змін, вираховуватимуть 15-ти відсотковий податок. Крім того, до першого квітня усі працюючі пенсіонери - держслужбовці, прокурори та судді, іншими словами усі хто отримував спецпенсії, мали визначитись - отримувати заробітну плату чи пенсію.

Загалом в області налічується понад три з половиною тисячі держслужбовців-пенсіонерів, які отримують спецпенсії. Варто зазначити, ці зміни не поширюється на інвалідів І та ІІ груп, інвалідів війни ІІІ групи, учасників бойових дій, членів сімей військовослужбовців, учасників Антитерористичної операції. Всі вони на будь - якій роботі отримуватимуть призначену пенсію в повному обсязі. Що ж стосується пенсіонерів–науковців, які працюють на спецпосадах, то вони одержуватимуть 85 відсотків належної їм пенсії, нарахованої за загальними правилами. Дізнаватись про зміни у пенсійному законодавстві оперативно жителі області вже незабаром зможуть завдяки,так званим, інформаційним кіоскам - переконують чиновники.

На Рівне нщині їх 15. Один встановлений у головному управлінні Пенсійного фонду, інші розташовані в громадських місцях у районах нашої області.