Упродовж останніх двох тижнів Рівненською митницею складено 22 протоколи про порушення митних правил на загальну суму 7154,3 тис. грн.

Зокрема, встановлено, що 27.03.2015 року у зону митного контролю поста «Городище» з Республіки Білорусь зайшов громадянин України. Під час митного контролю, громадянин письмово задекларував, що в нього є в наявності п’ять тисяч російських рублів та телефон вартістю 300 доларів США. Надалі серед особистих речей митниками виявлено приховані два пакунки, у яких було сто п’ятдесят тисяч п’ятдесят доларів США.

Цього ж дня на цьому посту виявлено ще одного порушника, що перевозив у автомобілі приховані сто п’ятдесят тисяч доларів США.

Окрім того, виявлено, що у 2013 році в Україну ввезені вантажні автомобілі митною вартістю 37,1 тис. грн. В результаті опрацювання документів встановлено, що автомобілі були продані литовським підприємством громадянам України за ціною 98,3 тис. грн.

Зазначені дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Ведеться слідство.

За матеріалами Рівне нської митниці ДФС