Сектор "А" – обстановка залишалась напруженою. Найбільш загрозливими залишаються напрямки на СТАНИЦЮ ЛУГАНСЬКУ та ЩАСТЯ.

Основні зусилля противника зосереджені на відновленні боєздатності існуючих підрозділів та формуванні нових, поповненні запасів паливно-мастильних матеріалів та боєприпасів, проведенні заходів бойової підготовки.

Російські терористи незважаючи на дотримання українською стороною Мінських домовленостей продовжують здійснювати збройні провокації і пошук шляхів зриву мирного врегулювання конфлікту.

Не виключається активізація ДРГ противника з метою викриття слабких місць в обороні і дезорганізації системи управління шляхом проведення короткочасних "турбуючих" обстрілів та підривної діяльності на військових та об'єктах транспортної інфраструктури.

Порушення вимог режиму припинення вогню.

В період з 07.00 07.04. до 07.00 08.04.2015 року зафіксовано 5 обстрілів, з них: бойове зіткнення – 1, БМП-2 – 1, стрілецька зброя – 1.

Впродовж 25 хвилин тривало бойове зіткнення нашої розвід групи з противником, який підійшов зі сторони н.п. ЗОЛОТЕ. Один військовослужбовець отримав поранення.

Блокпост механізованої бригади був обстріляний зі стрілецької зброї з н.п. ЖОЛОБОК. Втрат серед особового складу немає.

Взводний опорний пункт був обстріляний з БМП – 2, АГС – 17 та ЗУ-23-2. Обстрілювали зі сторони н.п. СОКОЛЬНИКИ. Обійшлося без втрат.

Зі сторони н.п. СМІЛЕ впродовж 5 хвилин противник обстрілював ротний опорний пункт зі стрілецької зброї. Обійшлося без втрат.

Прольотів безпілотних літальних апаратів над територією відповідальності сектору «А» не зафіксовано.

Про це повідомили у прес-службі ОК "Захід"