Рівненські посадовці планують реорганізувати Олександрійську загальноосвітню школу-інтернат.

Таке рішення прийняли учасники наради за участю заступника голови облдержадміністрації Олександра Савчука.

Посадовці обговорили звернення громади села Олександрія з Рівне нського району. Люди стурбовані ситуацією, що склалася з перевантаженням в загальноосвітній школі. «Діти навчаються у дві зміни. Класів не вистачає і учні змушені вчитися у столовій, учительській та спортзалі. Водночас у школі-інтернаті проживає та навчається лише одинадцять дітей-сиріт, враховуючи те, що потужності закладу розраховані на більшу кількість учнів», - розповів мешканець села Волошки Едуард Дробко.

На території школи-інтернату розміщено 8 дитячих будинків сімейного типу, в яких проживає 50-70 дітей шкільного віку. Також там функціонує обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей, де знаходиться 20-25 дітей шкільного віку. Усі вони навчаються в Олександрійській загальноосвітній школі, і змушені щодня долати відстань п'ять кілометрів.

«Міністерство освіти і науки дає дозвіл на реорганізацію цього закладу і ми повинні реалізувати його в життя, - зауважив Олександр Савчук. – Нам потрібно зберегти місця для дітей-сиріт і дозволити іншим дітям навчатися в школі-інтернаті».

За підсумками наради вирішили на найближчу сесію обласної ради винести питання про зміну типу закладу із загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на загальноосвітню школу-інтернат. Це дозволить забезпечити навчання і виховання дітей-сиріт, а також здобути освіту іншим дітям.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.