Родина ще одного загиблого на сході рівнянина Олега Тарасюка судиться з державою. Аби годувальнику, якого забрала війна таки присвоїли статус учасника бойових дій. Зараз всі інстанції цілком законно відмовляють у такому статусі дружині загиблого. Мовляв, добровольці на той час не були військовослужбовцями і їх участь у війні і досі не врегульована.

З початком російської агресії на сході країни Олег Тарасюк покинув родину та успішний бізнес і поїхав захищати державу. Вже за два місяці війни він та ще 9 побратимів в околицях Іловайська потрапили у засідку.

Зараз офіційного визнання від держави для подвигу свого чоловіка шукає вдова загиблого... судиться з країною, за яку загинув її чоловік.

Єдина допомога, яку відчуває родина загиблого рівнянина, надається побратимами Олега Тарасюка та місцевою владою. Невизнання добровольців на державному рівні самі бійці пояснюють виключно меркантильним інтересом.

Чи визнає хоч суд рівнянина, загиблого на сході, учасником бойових дій, залежатиме від того, куди схиляться шальки терезів у сліпої Феміди.