Громадська організація "Влада Економіка Суспільство" ініціює волонтерську перевірку якості перевезень в маршрутках Рівного.

Така спільнота з'явилася у соціальній мережі Фейсбук.

Активісти акції опублікували й спеціальне звернення до рівнян:

- Не секрет, що нещодавно у Рівному власники "маршруток" поставили ультиматум громаді та змусили підняти вартістю проїзду до 3 гривень. Натомість вже в котре обіцяли квитки у транспорті, покращення рівня комфорту, технічного стану маршруток. Мовляв все це не можливо було робити з старими цінами - не було фінансів. Такі відмовки рівняни чують кожного разу, коли піднімають тарифи уже впродовж 15 років. А віз, тобто маршрутка і нині там, маршрутки ржаві, брудні, іноді навіть аварійні, тим перевізники навідріз відмовляються показувати рівень доходів з маршрутів та кількість перевезених пасажирів. Тому що у такій каламуті по-тихому заробляти гроші легше, ніж покращувати рівень обслуговування, - йдеться у повідомленні.

Взяти участь у ній просто: потрібно сфотографувати бруд та технічні несправності вашої "улюбленої" маршрутки та опублікувати в себе на сторінці з хештегом #маршруткасобачабудка, або надіслати його нам на "Влада Економіка Суспільство". При розміщенні інформації бажано вказувати номер маршруту та номерний знак транспортного засобу.

Давайте разом вкажемо перевізникам на реальний рівень "якості" їхньої роботи!