Найкращий солдат на війні - це міна, її не треба годувати. Вона просто чекає свого часу, аби виконати завдання. Такого головного принципу навчали розвідників-саперів, які нині перебувають на Рівненському полігоні, експерти-вибухотехніки УМВС. Як уберегтися від вибуху та залишитися живим - у сюжеті наших журналістів.

Більшість саперів-розвідників, які нині навчаються на рівненському полігоні, вже мають базові знання зі спеціальності. Чимало отримали їх ще під час строкової служби. Нині ж знайомляться з новинками вибухової справи та у першу чергу способами знешкодження мін від вибухотехніків УМВС.

Самі сапери переконують - такі знання стануть у нагоді, бо ж способи швидко і якомога сильніше вразити ворога, щодня з'являються нові. Та й використовують для цього не лише військове оснащення.

Не обходиться під час навчань і без гумору. Він тут специфічний - військовий - замішаний на практичних порадах.

Навчання з експертами організували мобілізованим волонтери. Вони переконані - часто на передовій воякам бракує не оснащення й екіпіровки, а саме знань.

Волонтери вже підготували саперам та розвідникам три посібники. Кажуть, книги користуються попитом у вояків, а такі заняття стали їх логічним практичним продовженням.