Прокуратурою Рівненської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 4 членів організованої злочинної групи, які вчиняли злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Встановлено, що злочинну групу створила у березні 2014 року 35-річна мешканка Рівне нської області, переслідуючи мету системного отримання незаконних прибутків на постійній основі. До злочинної діяльності вона залучила трьох осіб, двоє з яких раніше судимі.

Згідно з розробленим злочинним планом і розподілом функцій учасники цієї групи виготовляли, зберігали та збували психотропні речовини (а саме - метамфетамін) наркозалежним особам м. Рівне та області. Частину коштів, отриманих внаслідок злочинних дій, вони розподіляли між собою, іншу – використовували для продовження злочинного бізнесу та вжиття заходів конспірації.

Злочинну діяльність було викрито та припинено у листопаді 2014 року співробітниками УБОЗ УМВС України в Рівне нській області.

Обвинувачені чекатимуть на вирок суду під вартою.

Відповідальність згідно із законом передбачена у виді покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівне нської області