Щоденна та невідкладна увага до військових, котрі повертаються із АТО. Таким буде основне завдання обласного штабу для демобілізованих.

Його створюють за вказівкою голови облдержадміністрації Віталія Чугуннікова, аби підтримати військовиків та належним чином забезпечити їхню соціальну адаптацію. Невдовзі штаб презентують громадськості.

До складу цього штабу увійдуть представники соцзахисту, охорони здоров’я, центру зайнятості, військкомату та інших профільних управлінь та департаментів, до компетенції яких відноситься питання пільг та гарантій військовикам АТО.

Заходами штабу, зокрема, передбачено щоденний та невідкладний прийом демобілізованих у кабінетах органів влади. Під час постановки на військовий облік, їм надаватимуть роз’яснення щодо встановлення статусу учасника бойових дій, соціального супроводу, лікування, перенавчання та працевлаштування.

Також передбачено первинне медобстеження та надання безкоштовної меддопомоги. Разом з тим, соціальні працівники вивчатимуть умови проживання військових, котрі повернулися з АТО, здійснюватимуть їх соціальний супровід. Також у разі необхідності формуватимуть списки демобілізованих для забезпечення їх житлом.

Тим часом центри зайнятості мають забезпечувати працевлаштування демобілізованих осіб, використовуючи всі активні форми сприяння цьому – програми професійної підготовки, підвищення кваліфікації, видача ваучерів, одноразової допомоги для розвитку підприємницької діяльності тощо.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА