Рахунки за опалення - непосильні, а якість надання послуг теплопостачальним підприємством бажає бути кращою? Що ж робити людям, які хочуть змінити ситуацію. Вихід з неї шукають мешканці багатоповерхівки у Квасилові. більшість мешканців 5-поверхівки написали заяви до селищної ради, щоб їм дозволили від'єднати їхній будинок від централізованого опалення. Вирішальне слово за міжвідомчою комісією.

16-18 градусів тепла у квартирі і шалені рахунки за тепло і електроенергію. Такий стан речей не влаштовує Олену Монжеран, яка мешкає у будинку на Молодіжній 28 у Квасилові. Бо численні скарги на неякісне опалення помешкання результату не дали, тому останні роки окрім рахунків за опалення, додаткові витрати тягне і електроенергія.

Жінка показує рахунки - у січні 406 гривень за тепло і 140 гривень за електроенергію. Вона вже встановила зональний лічильник на електрику, а звичайний обігрівач замінила на конвектор. Змушений був зробити це і її сусід - Михайло Гарковенко. Каже, щовесни після опалювального сезону мусить робити ремонт, бо все у цвілі. Тож, тепер підстраховується конвектором.

Невдовзі тільки на таке - електричне опалення може перейти й весь будинок. Михайло Мельник теж живе у ньому - порахував - на електроенергії буде вигідніше і тепліше.

Він написав заяву до Квасилівської селищної ради з проханням, щоб там дозволили від'єднати п'ятиповерхівку від централізованого теплопостачання. Такі заяви надійшли з 50-ти квартир, а в будинку всього 64. Олег - представник меншості - каже, заяви не писав, бо боїться взагалі залишитись без тепла.

Місцевий обранець апелює - селище й так живе за непосильними тарифами. Каже, послуги теплопостачального підприємства не задовольняють квасилівчан, а точніше їхня вартість.

Своє право на альтернативне опалення ініціативна група вирішила відстояти на засіданні міжвідомчої комісії, яка й розглядала сьогодні питання від'єднання будинку від централізованого опалення. Спершу думали дати згоду кожній квартирі окремо, але представники Райкомуненергії мають свої вимоги до ініціаторів - згода усього будинку і погашення боргу.

Питання боргу вирішиться саме собою, коли люди поснуть виготовлення проектної документації, впевнений селищний голова. Та й нині мова йде не стільки про від'єднання від тепла, як дозвіл на пошуки альтернативи.

Тож, зваживши усі за і проти міжвідомча комісія вирішила дати людям добро на від'єднання будинку від централізованого теплопостачання, але в цілому. Тому ініціативна група має місяць часу, щоб переконати мешканців решти квартир у необхідності переходу на альтернативне електроопалення.