У пункті пропуску "Городище" митники виявили 300 тисяч доларів, які люди намагались нелегально провезти через кордон. Половину цієї суми один чоловік хотів пронести пішки. Іншу сховав у автомобілі. Митники гроші все ж знайшли, хоча їм і довелося докласти чимало зусиль.

Контрабандистів з Березнівщини затримали на пункті пропуску "Городище", що у Дубровицькому районі. Чоловіки їхали мікроавтобусом "Мерседес Спринтер" із Москви через Білорусь. У салоні було 13 людей, переважно усі з Березного, вони поверталися із заробітків. Спершу з доларами затримали чоловіка, який вирішив проходити митний контроль не як пасажир, а як пішохід. У митній декларації він вписав, що перевозить 5 тисяч російських рублів. Насправді у нього була 150 тисяч доларів.

Далі митники стали перевіряти бус. У повітряному фільтрі авто знайшли 100 тисяч доларів. За сидінням — ще 50 тисяч. Люди пояснили, що гроші не їхні.

На пішохода та водія митники склали адміністративні протоколи. Знайдені гроші, а саме 300 050 доларів США вилучили. Тепер людям загрожує ще й штраф у розмірі вилучених коштів. У гривневому еквіваленті він становить майже 7 мільйонів гривень. Втім остаточне рішення прийме суд. До слова, через кордон можна везти, не задекларувавши, не більше 10 тисяч євро.