Вночі 25 березня із бару, що на перехресті у селі Ужинець, невідомі винесли чималу кількість алкоголю, цигарок та ласощів. Правоохоронці Млинівського РВ УМВС за кілька годин встановили, що це все поцупила трійка раніше судимих мешканців району.

- Крадіями виявились 26-річний Леонід, 27-річний Олександр та 31-річний Віталій, - повідомив слідчий Роман Придюк. – Аби потрапити до бару, чоловіки гіллякою відігнули ґрати та розбили скло у вікні зі сторони автобусної зупинки. Всередину поліз організатор злочину Леонід. Він передав товаришам на вулицю трохи винно-горілчаних виробів. Згодом захмелілий чоловік подався до сусіднього подвір’ї. Там із автомобіля він викрав кілька електропристроїв.

Після цього Леонід знову проник до бару та ще набрав товару. Зняти напругу після скоєного трійка вирішила у лісовій зоні відпочинку, що на шляху до Рівного.

Зранку спільники розділились: після активного вживання алкоголю Олександр та Віталій попрямували пішки до Млинова (дорогою їх затримали міліціонери). Леоніда ж вони залишили спати біля самої проїзної частини. Чоловік був настільки п’яним, що не чув спроб слідчо-оперативної групи розбудити його.

- Досудове розслідування у цій справі ведеться за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана із проникненням у житло, інше приміщення чи сховище), - зазначив начальник Млинівського РВ УМВС Сергій Волков. – Леоніду вже повідомлено про підозру у скоєнні цього правопорушення та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Окрім цього, відносно Леоніда триває ще окреме кримінальне провадження за крадіжку зерна у рідному селі. Перевіркою з’ясовано, що він та Олександр раніше були судимі за злочини майнового характеру та відбували ув’язнення. Віталій же став на злочинний шлях вперше.

Групі чоловіків загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Про це повідомили у Млинівському РВ (із обслуговування Демидівського та Млинівського районів) УМВС України в Рівне нській області.