На Рівненському полігоні експерти-вибухотехніки Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС провели заняття з вивчення саморобних вибухових пристроїв, їх виявлення, розпізнавання та знешкодження.

Начальник сектору пожежотехнічної та вибухотехнічної експертизи Олександр Мамчур розповів про будову та особливості застосування штатних боєприпасів, які використовуються як в українській, так і в інших арміях світу. Показав наочно різновиди саморобних вибухових пристроїв, які можливо виготовити за допомогою штатних боєприпасів та елементів кусарного виробництва.

— Такі навчання дуже корисні, оскільки ми отримуємо потрібні на війні знання, — зазначив доброволець «Джордан». — За невеликий період часу ми освоїли стрілкову зброю і зараз проходимо підготовку саперів. Вчитися на війні треба постійно, адже завжди з’являються технологічні новинки.

Волонтер Андрій Хотенко зазначив, що вони готують методичну літературу. Так співпало, що частина літератури є напрямком експертів-вибухотехніків, і начальник НДЕКЦ Андрій Семчук запропонував долучитися до наших дій з програмою, оскільки на сьогодні це потрібно не лише армії, а й країні.



pic

На завершення Олександр Мамчур дав настанови мобілізованим:



pic

— Найкращий солдат – це міна, яку не потрібно годувати, вона чекає свого часу. Треба берегти себе, берегти життя і бути обачним. Про це повідомили у прес-службі СЗГ УМВС України в Рівне нській області