До відділу боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Рівненській області звернулися представники Української Антипіратської Асоціації, що у Києві, за фактом порушення їх авторського права і суміжних прав посадовими особами 3D кінотеатрів «Adrenaline» у м. Сарни та «Бомба кіно» у м. Кузнецовськ.

— У ході проведених заходів ми встановили, що на території області функціонували 3D-кінотеатри в містах Сарни та Кузнецовськ, які транслювали фільми провідних кінокомпаній, — повідомив начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Рівне нській області Олег Лепеха. — Згідно з поданою заявою Української Антипіратської Асоціації, відповідних дозвільних документів на показ фільмів у рівненських кінотеатрів не було, а отже глядачі переглядали не оригінальні фільми, і звісно, не у відповідній якості кінокомпаній. Слідчі слідчого управління УМВС України в Рівне нській області внесли клопотання до Рівне нського міського суду щодо проведення обшуків у цих кінотеатрах. Під час обшуків 28 березня було вилучено обладнання, яке використовувалось для незаконної демонстрації аудіовізуальних творів, тобто проектори, 3Д окуляри, комп’ютерну техніку, жорсткі диски та документи. За попередніми даними, своїми протиправними діями власники рівненських кінотеатрів завдали збитків на суму понад 100 тисяч гривень.



pic

Слідчі розслідують кримінальне провадження, відкрите за частиною 3 статті 176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав). Санкція цієї статті передбачає штраф від 34 до 51 тисячі гривень або позбавлення волі на строк від трьох до шести років.



pic Про це повідомили у прес-службі СЗГ УМВС України в Рівне нській області