Рівненщина невдовазі вже чекає повернення більше тисячі демобілізованих бійців, яких призвали під час першої черги мобілізації. Повний курс реабілітації вони проходитимуть на базі госпіталю інвалідів війни у смт Клевань Рівненського району, який згідно спільного рішення міністерств оборони та охорони здоров'я стане регіональним центром реабілітації учасників АТО. Роботу закладу вже встиг проінспектувати голова Рівненської облдержадміністрації.

Третій тиждень на реабілітації у госпіталі інвалідів війни перебуває Віталій Захарчук з Сарненщини. Сюди чоловік потрапив після Дебальцевого.

У жовтні минулого року Міністерство оборони та Міністерство охорони здоров’я домовилися про створення Регіональних центрів реабілітації учасників АТО в кожній області. На Рівне нщині ці функції покладені на госпіталь інвалідів війни у смт Клевань. З листопада тут пролікувалось вже 200 бійців АТО. Нині їх у закладі перебуває 15.

Проходить реабілітацію у центрі і боєць Павло Мельник, який чотири місяці обороняв пост у Старобільську. Нині у затишку та спокої він найбільше непокоїться про своїх побратимів-добровольців.

Голова Рівне нської облдержадміністрації Віталій Чугунніков, який завітав до медзакладу, переконує, завдання влади створити не лише гідні умови для реабілітації бійців, а й подбати про гідне життя захисників держави. Відтак, в області створять координаційний штаб, до якого надходитимуть усі відомості про бійців.

Та є і певні проблеми. Конче потребує ремонту терапевтичний корпус госпіталю, де розташоване відділення неврології і терапії.

Обласна скарбниця не має таких коштів, тому Віталій Чугунніков пообіцяв вирішити це питання за допомогою столиці.

Незважаючи на цю проблему,у госпіталі високий рівень підготовки медперсоналу та належні умови для проживання, відмітив голова облдержадміністрації. Тож більше тисячі демобілізованих української армії, яких призвали під час першої черги мобілізації, та які вже найближчим часом повернуться на Рівне нщину отримають у закладі усю необхідну допомогу.