27-29 березня у Рівному пройде відбірковий фестиваль чемпіонату гумору «Західна Ліга сміху». Для участі у ньому подали заявки 35 колективів з двадцяти міст України.

Команди з Рівного, Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Чернівців, Калуша, Києва, Черкас, Полтави, Кам'янець-Подільського, Хмельницького, Житомира, Бердичева, Дрогобича, Вінниці, Мукачева, Кременчука зберуться в обласному центрі вже завтра. Вони пройдуть редагування з редакторами Західної Ліги сміху.

Редакторами Ліги призначені Дмитро Голубєв і Рустем Емірсалієв – актори телепроектів «Країна У», «Казки У», колишні учасники телевізійних команд КВН. До складу команди тренерів увійшли актори – учасники телевізійних проектів «Країна У», «Казки У», студії «Мамахохотала», студії «Магарич» та сценаристи телеканалу «1+1».

28 березня відбудеться генеральна репетиція фестивалю, за підсумками якої визначать 18-20 кращих колективів, які будуть допущені до Гала-концерту фестивалю.

Гала-концерт фестивалю пройде 29 березня в приміщенні міського Палацу культури «Текстильник». Початок о 18 годині.

За його підсумками 6 тренерів відберуть 12 кращих колективів, які продовжать змагання в цьому сезоні. Схема сезону передбачає проведення у травні двох ігор 1/8 фіналу. У вересні заплановано дві гри 1/4 фіналу. Наприкінці жовтня відбудуться півфінальні ігри. Фінал заплановано на початок грудня 2015 року.

Довідково: В період з 30 січня по 6 лютого 2015 року у місті Одеса першим Всеукраїнським фестивалем "Чемпіонат України по гумору "Ліга сміху" дано старт новому телевізійному гумористичному молодіжному руху в країні. На фестивалі визначили 5 міст України, в яких будуть працювати підрозділи «Ліги сміху». У Рівному відповідно діє «Ліга Сміху – Захід».

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.