Про створення Регіональних центрів реабілітації учасників АТО в кожній області домовилися Міністерство оборони та Міністерство охорони здоров'я. На Рівненщині такий центр буде створено на базі госпіталю інвалідів війни, що у Клевані Рівненського району. У закладі вже зараз проходять реабілітацію учасники АТО.

Голова Рівне нської облдержадміністрації Віталій Чугунніков особисто проінспектував госпіталь та переглянув, в яких умовах проходитимуть реабілітацію бійці із зони АТО.

За словами Віталія Чугуннікова, найближчим часом Рівне нщина чекає повернення більше тисячі демобілізованих української армії, що були призвані під час першої черги мобілізації. Тож завдання влади створити гідні умови, аби військові пройшли повний курс реабілітації.

«Сьогодні завдання влади зробити усе можливе, щоб демобілізовані не відчували себе покинутими, щоб розуміли – країна цінує їх внесок у боротьбу за державну цілісність. Наше завдання сьогодні створити максимально можливі умови для відновлення учасників АТО. Саме тому питання підготовки області до приїзду бійців я тримаю на особистому контролі», - зазначив Віталій Чугунніков.

Під час інспектування госпіталю голові Рівне нської ОДА продемонстрували умови, в яких проживатимуть та проходитимуть медичне лікування демобілізовані бійці АТО.

Віталій Чугунніков залишився задоволений тим, як триває підготовка до прийому бійців та тими умовами, в яких вони будуть проходити реабілітацію.

«Враження від побаченого досить позитивні. Високий рівень підготовки медперсоналу, пристойні умови для проживання. Думаю це саме те, чого заслуговують наші бійці. Звичайно, що є і певні проблеми. Але над цим ми попрацюємо, для того, щоб для демобілізованих клеванський госпіталь був справді комфортним центром для реабілітації європейського рівня», - наголосив голова Рівне нської ОДА.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.