Аби впорядкувати ситуацію на ринку транспортних перевезень, потрібен формульний розрахунок. Він має передбачати автоматичну зміну вартості квитка при настанні тих чи інших умов, зокрема, зростання вартості пального. Таку думку висловив перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський.

«Нинішня процедура щодо встановлення тарифів застаріла. Адже вона займає півтора-два місяці. Її треба змінювати», - переконаний Юрій Приварський.

За словами першого заступника голови ОДА, наразі розпорядження щодо коригування тарифів на перевезення пасажирів автобусними перевізниками пройшло широке громадське обговорення, погодження у Києві та наразі знаходиться на реєстрації в Головному управлінні юстиції.

«В перший раз питання тарифів було винесено на справжнє громадське обговорення. Активісти та перевізники спільно розглянули питому складову пального та оптимізацію маршрутів», - зазначив Юрій Приварський.

Щодо самовільного підняття окремими перевізниками тарифів, посадовець наголосив: «Зараз ми не маємо повноважень щодо перевірок, адже вони заборонені Кабміном. Проте систематичні порушення перевізниками дають підстави обласній адміністрації розірвати діючі договори».

Стосовно зривів рейсів на окремих маршрутах області у січні-березні, Юрій Приварський акцентував: «Регулярними перевезеннями забезпечені 96 відсотків маршрутів. Там, де такі випадки були – у більшості пов’язані із вкрай негативним станом сільських доріг, утримання яких фінансує сільрада». Також посадовець пояснив, що забезпечення пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах, що не виходять за межі території району, покладається на райдержадміністрації.