З початку цього року працівниками ДПІ у м. Рівному мешканцям обласного центру видано 850 реєстраційних номерів облікової картки платника податків.

Водночас, упродовж січня-лютого поточного року до податкової інспекції міста надійшло 46 заяв про відмову від реєстраційного номера облікової картки платника податків за релігійними переконаннями.

ДПІ у м. Рівному нагадує, що у випадку, коли громадянин з релігійних чи інших міркувань бажає відмовитись від реєстраційного номера облікової картки платника податків, то про своє рішення він повідомляє відповідну податкову інспекцію, після чого у паспорті робиться відмітка, яка дає змогу здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. Облік таких платників ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім'ям та номером паспорта.

Формування та ведення державного реєстру фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів є однією з основних функцій органів державної фіскальної служби. Це забезпечує єдиний державний облік фізичних осіб, які зобов'язані сплачувати податки, збори, інші обов'язкові платежі до бюджетів у порядку та на умовах, визначених чинним законодавством України.

Про це повідомили у прес-службі ДПІ у м. Рівне