На минулій сесії Рівнеради до того підготовлений проект рішення про передачу земельної ділянки на вулиці 16 Липня для будівництва житла працівникам СБУ депутати не розглянули. Звістка про такий можливий варіант сколихнула громадськість. Адже, на цій землі місто могло б заробити кругленьку суму.

Якби не планувало віддавати її просто під будівництво житла, а продало з аукціону.

Щоб почути думки рівнян та донести їх до міської влади представники громадської організації "Рівне нський громадський контроль" на вулиці 16 Липня встановили намет, у якому кожен, хто проти безкоштовної передачі земельної ділянки у самісінькому центрі міста, може залишити свій підпис. За чотири неповних дні вже назбиралось близько тисячі підписів.

Рівнянка Іванна одна з тих, кому не байдужа доля міста та процесів, які відбуваються у ньому. Тому дівчина теж залишає свій підпис "проти" безкоштовної передачі землі і "за" аукціон.

За підрахунками земельників, вартість цієї ділянки становить щонайменше 10 мільйонів гривень. Лише трохи більше цієї суми, 13 мільйонів Рівне цьогоріч витратить, до прикладу, на ремонт усього житлового фонду. Чого найімовірніше не вистачить на усе.

До того ж у 2014 році місто Рівне не провело жодного аукціону по земельних ділянках, відтак втратило шанс зайвий раз підзаробити, на відміну від районів області.

Державні та комунальні установи мають право на безкоштовне отримання ділянки для будівництва житла. Однак, чому не заробити там, де це можливо - питання відкрите. По землі на 16 Липня міський голова має свою думку.

Натомість Світлана-Богатирчук Кривко не вважає аргументом, що ніби вартість одного метра квадратного після продажу землі на аукціоні стане дорожчою.

Незважаючи на це, представники громадської організації і надалі збиратимуть підписи людей. Кажуть, якщо це питання знову з'явиться у переліку сесійних, - думку рівнян нарешті зможе почути міська влада.