Консультаційні пункти центрів зайнятості для демобілізованих військовослужбовців розпочали роботу у військкоматах Рівненської області.

В рамках угоди між обласними центром зайнятості та військкоматом організовано спеціальні інформаційно-консультаційні куточки, в яких демобілізовані можуть отримати відповіді на всі нагальні питання, які стосуються пошуку роботи та працевлаштування

Для військовослужбовців, які повертаються до мирного життя, актуальні численні питання: оформлення статусу учасника бойових дій, виплата матеріальної допомоги, психологічна підтримки та адаптація до мирного життя. Серед найважливіших – і працевлаштування.

16 березня у Рівне нському міському об'єднаному комісаріаті працював консультаційний пункт Рівне нського міського центру зайнятості. Спеціалісти центру інформували військовослужбовців, демобілізованих учасників АТО про послуги служби зайнятості. Зацікавленість демобілізованих викликали активні програми зайнятості – можливість започаткування власної справи, отримання професії чи підвищення кваліфікації, участь у громадських роботах. Громадяни, які закінчили проходження військової служби, мають право звернутися до центру зайнятості та отримати статус безробітного.

Рішення про призначення виплати допомоги по безробіттю та визначення її розміру буде прийматися з урахуванням періоду служби та розміру грошового забезпечення відповідно до чинного законодавства.

Щоб максимально спростити шлях демобілізованих до важливої інформації про послуги служби зайнятості, фахівці підготували тематичні буклети, зокрема, й про навчання та перенавчання в Рівне нському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Також спільно з іншими органами влади розробили «Дорожню карту» щодо надання державних гарантій учасникам бойових дій.

Станом на 20 березня до міського центру зайнятості вже звернулися 6 демобілізованих військовослужбовців. Фахівці служби передбачають, що найближчим часом кількість відвідувачів центру – учасників АТО значно збільшиться, і готові надавати максимальну допомогу, повідомили у Рівне нському міському центрі зайнятості.

pic