Спеціальна комісія вивчала ситуацію з безпечного пішохідного підходу в районі міських шкіл. Біля більшості з них потрібно оновити знаки та розмітку, а також встановити обмежувачі швидкості, такі пропозиції поступили від самих навчальних закладів. Разом з тим координаційна рада з питань з безпеки руху у Рівному розглянула і низку питань щодо організації руху і поза навчальними закладами, зокрема, біля пожежної частини та на зупинках громадського транспорту.

Облаштувати пристрій примусового зменшування швидкості, встановити дорожні знаки "Діти", нанести на проїзну дорожню частину відповідну розмітку - ці пропозиції найчастіше звучать в побажаннях адміністрацій міських шкіл до координаційної ради. Такі напрацювання спеціальної комісії, яка і вивчала ситуацію з безпечного пішохідного підходу в районі навчальних закладів Рівного. Хоча в окремих випадках школи просять відремонтувати тротуари, встановити огорожу, або ж світлофори. Чиновники кажуть - облагородження територій - то справа самих освітян, а дещо зробити в силі, правда коли гроші будуть.

Відтак, що стосується пристроїв примусового зменшування швидкості, їх встановлять усюди, де дозволяють ДБНи, так само поновлять розмітку і знаки. А от біля найбільш проблемних шкіл, в плані безпечності, будуть думати над посиленням заходів з безпеки. Зокрема біля 15 школи, де з тротуарів зробили парковку. На це скаржаться навіть мешканці навколишніх будинків.

Окрім ситуацій біля міських шкіл члени координаційної ради знову зачепили питання організації руху біля міських ринків, зокрема на вулиці Кубанській.

Але водії не дотримуються правил гри, отож, ситуація потребує додаткового вивчення членами комісії. Нехтують не те що елементарними правилами дорожнього руху, а й не зважають на заборонні знаки власники автомобілів з іншого боку базару. Хоча там вже встановили перешкоди для паркування. Тож управління МНС міста звернулось до комісії з проханням заборонити парковку на відрізку дороги від вулиці Сагайдачного до Мазепи на Полуботка.

Тепер, кажуть члени кооррдинаційної ради - лищилось змусити водіїв дотримуватись правил. Забезпечити чергування наряду біля пожежної державтоінспекція з об'єктивних причин не може.

Транвпортники міста відзначають - робота ДАІ в проблемних місцях таки дає результат. Тож акцентують на інших болючих мозолях, де ще треба попрацювати інспекторам.

Окрім того комісія детально вивчатиме ситуацію на Кубанській, біля 15 та 19 школи, а також нвк 12, зокрема на вулиці Орлова, де освітяни просять організувати рух.