Весільний бенкет пройде яскраво і невимушено, якщо його сценарій і проведення довірити талановитому і досвідченому ведучому. Ведучий або тамада задає ритм застілля, вимовляє тости, проводить ігри і весільні конкурси. А головне, утримує увагу публіки і створює дружню атмосферу. Вирішили запросити на своє весілля тамаду? Відмінно! Тоді Вам треба взяти до уваги ключові правила при виборі тамади.

По-перше, час. Вибирати тамаду слід заздалегідь, а не в останній момент. Дзвінки, перегляд інформації, особисті зустрічі з кандидатами займають чимало часу. Іноді з улюбленим кандидатом треба зустрітися кілька разів для обговорення нюансів. Ведучий повинен мати час підготувати приблизний сценарій Вашого свята.



pic

По-друге, гонорар. Послуги популярного тамади коштують дорого. Спробуйте визначити середню вартість. В цьому Вам допоможе Інтернет, газети або весільні агентства. Важливим моментом є спосіб і валюта оплати, а також відсоток передоплати. З обраним ведучим можна укласти письмовий договір, в якому чітко обумовлені обов'язки з його і Вашого боку. Це не обов'язково, договір може бути і усним. Уточніть умови роботи з чужими музикантами, відео та фотооператором. Якщо кандидат рекомендує своїх, обов'язково дізнайтеся вартість цих послуг.



pic

По-третє, відгуки, рекомендації та приклади робіт. Якщо Ви шукайте тамаду через Інтернет або по оголошенню, то відгуки та відео його роботи будуть для Вас корисною, але вельми неточною інформацією. Адже позитивні відгуки і відео можна підготувати заздалегідь. Хороший варіант - довіритися рекомендаціям рідних, друзів або знайомих. А якщо Ви бачили тамаду в роботі, Вам сподобалося, і Ви готові оплатити його послуги, то не витрачайте час даремно. Обумовлюйте деталі і готуйтеся до яскравого торжества.



pic

По-четверте, особистість потенційного тамади. Майбутній тамада повинен сподобатися Вам і Вашій половинці як людина і співрозмовник. Він повинен бути відкритим і позитивним, здатним знайти підхід до гостей, незалежно від їх віку та стану. А головне, хороший тамада повинен уміти імпровізувати, утримати увагу публіки, красиво розпочати і завершити торжество. Сценарій - тільки стрижень святкування. Все інше - імпровізація.

Від уміння і таланту тамади залежить ритм і настрій всього весільного бенкету. Довіртеся собі і своїй половинці. Разом Ви зробите правильний вибір.



pic