Для представників ініціативних сільських громад Рівненщини відбувся навчальний семінар. Фахівці Волинського ресурсного центру пояснили усі нюанси написання робіт на обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад на 2015 рік. Він стартував на минулому тижні.

«Учасники семінару дізналися, як правильно формулювати мету і завдання проекту, розробляти його план та концепцію. Окрему увагу фахівці приділили особливостям заповнення форми проекту, - розповіла виконавчий директор Волинського ресурсного центру Руслана Стасюк.

Також представникам громад розповіли про процедуру оцінювання проектів.

«Такі конкурси об'єднують громади, адже є тісна співпраця між владою, місцевими депутатами та підприємцями. До того ж це можливість самореалізуватися та вирішити проблеми сільських територій, - зазначив перший заступник голови ОДА, співголова конкурсної ради Юрій Приварський.

Цьогоріч на свої ідеї переможці конкурсу отримають від 40 до 70 тисяч гривень. Власний внесок громад у реалізацію задуманого має бути не менше 30 відсотків від загальної вартості.

Наступний семінар для ініціативних громад відбудеться на наступному тижні у Сарнах.

Як повідомили, свої ідеї громади можуть подавати до 31 березня 2015 року. Проекти надсилати: поштою на адресу 33028, м. Рівне , а/с № 201, а також на електронну пошту vrcrivne@gmail.com з поміткою «На Конкурс». Більш детальна інформація про конкурс розміщена за адресою www.vrc.rv.ua/konkurs.

Тематика проектів-учасників має стосуватися розвитку підприємництва, енерго- та ресурсозбереження, а також організації ефективної системи надання соціальних послуг.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.