Лише за один день в районі Нового двору зникло 11 кришок від люків - а це становить пряму небезпеку мешканцям обласного центру. Прравоохоронці вже порушили кримінальне провадження за цим фактом. Заодно й перевіряють пункти металобрухту, бо саме там зазвичай осідають чугунні кришки. Тож у Рівнеобленерго просять не бути байдужими і в разі виявлення відкритого колодязя негайно повідомляти в аварійно-диспетчерську службу.

У Рівнооблводоканалі знову констатують невтішну тенденцію - з вулиць обласного центру зникають каналізаційні люки. До прикладу масова крадіжка відбулася на минулому тижні, зокрема на вулиці Журавлинна у Рівному.

Адже саме діти найбільше наражаються на небезпеку, бо не завжди уважні на вулиці. Втім про масову крадіжку кришок у цьому випадку місцеві мешканці повідомили оперативно і Рівне облводоканал відреагував миттєво - закрив люки. Тому на підприємстві просять негайно повідомляти про відсутність кришок.

Причетних до викрадення люків в обласному центрі нині встановлюють правоохоронні органи.

Активізацію крадіїв кришок спричиняє і економічне становище, адже зазвичай вже розбиті люки здають на пункти прийому металобрухту. Відтак у Рівне обленерго закликають бути свідомими, не гнатись за легкими грошима і не сприяти крадіям.

У міліції в свою чергу наголошують - аби розкрити злочин активно перевіряють пункти прийому металобрухту і проводять роз'яснювальну роботу з їх власниками.

Разом з тим Рівне облводоканал експериментує із новими видами люків. Нині випробовують на міцність пластикові і гумові кришки. Бо, кажуть біля кожного чавунного охорону не поставиш - а їх на балансі підприємства більше 22 тисяч.