Втік від війни й беззаконня, а виявився ніким, бо немає потрібної печатки. Переселенець з Донецька, який вже кілька місяців живе у Рівному разом з дружиною, досі не отримав жодного документа-підтвердження, що він переселенець. Чоловік переконує - особисто для нього має значення не так допомога, яку може отримати від держави, як сам факт визнання його статусу.

І міські, і обласні чиновники лише розводять руками - закон прописаний чітко, й проти нього піти не можуть. А чоловік між тим шукатиме правди у суді. Сподівається, що хоч так законотворці звернуть увагу на таких як він.

Сергій Невірець народився на Херсонщині. Більше десяти років жив у Донецьку. Окуповане місто разом з дружиною покинули у липні минулого року. Жили в Ужгороді, а у жовтні переїхали в Рівне . Тоді ж вирішили стати на облік у місцевому управління соцзахисту, як внутрішньо переміщені особи. Тут і почалися паперові проблеми.

Замість прописки Сергій Невірець пропонує інші докази того, що насправді жив увесь цей час у Донецьку. Це і документи свого фонду, який проводив у цей час благодійні заходи, і довідки з лікарні, і інформацію з податкової про сплату усіх податків, і навіть свідчення очевидців. Та стосу документальних підтверджень виявилося замало. Уся справа у відсутності прописки.

За словами пані Нидзелик, знятий з відповідної реєстрації у Донецьку Сергій Невірець у 2012 році. А отже й законних підстав для видачі довідки немає. У соцзахисті наголошують: стали заручником ситуації, і будь-яких інших роз'яснень з цього приводу не отримали. Нарікають на необхідну відмітку у паспорті переселенців і у Департаменті соціального захисту населення Рівне нщини, куди Сергій Невірець звернувся у січні вже цього року.

Аби прояснити цю ситуацію та знати, як діяти Департамент направив запит у Міністерство соціальної політики. Та, кажуть, змінити закон там не можуть.

Тим часом шукатиме рішення проблеми й суд. Сергій Невірець подав позов на Рівне нське управління праці та соціального захисту населення. Підставою став іще один закон, за яким відсутність реєстрації не може бути приводом для обмеження прав громадян.

А поки ж Сергій Невірець чекає. Каже: справа навіть не у фінансовій допомозі, яку міг би весь цей час отримувати. Це вже принципове питання.