28 лютого рівняни, які відзначали день народження у кафе на вулиці 16 Липня, помітили, що чоловік, який прямував до цигаркового кіоску, спіткнувшись, упав та заподіяв собі тілесні ушкодження. Його окуляри розбилися та травмували обличчя. Відпочиваючі подумали, що чоловіку стало зле, тому вмить підбігли до нього.

О 20.07 вони зателефонували на лінію 103 і викликали медиків. Хлопці допомогли підвестися на вигляд нетверезому чоловіку, який представився Романом Романовичем з Млинова. Каретою швидкої допомоги потерпілого доставили до Рівне нської обласної клінічної лікарні.

Того ж вечора о 23.31 зі служби 102 надійшло повідомлення 40-річного начальника відділу прокуратури Рівне нської області, що поблизу кафе на вулиці 16 Липня невідомі нанесли йому тілесні ушкодження. Як пояснив сам Роман, близько 18 год, проходячи вулицею 16 Липня, йому нанесли тілесні ушкодження троє невідомих. Троє чоловіків обговорювали теперішній курс долара США, Роман вирішив підтримати їхню розмову, однак спроба була невдалою і ті його побили.

Кримінальне провадження відкрито за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб). Працівники міліції, які опитали всіх свідків, будь-якого підтвердження цьому факту не знайшли. Про це повідомили на сайті СЗГ УМВС України в Рівне нській бласті