Із 1 січня 2015 року запроваджено нарахування та сплату акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів.

Це зроблено згідно зі змінами до Податкового кодексу, які внесли Законом України від 28.12.2014 No71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Ставка цього нового податку становить 5 відсотків від вартості товару, його сплачують суб’єкти господарювання, які реалізують підакцизні товари в роздріб.

Слід зазначити, що у розрахунковому документі, фіскальному чеку РРО, обов'язково повинні бути відображені ставка та сума акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів.

Щоб правильно відображати акцизний податок в розрахункових документах, платникам варто звернутися до центрів сервісного обслуговування для програмування касової техніки.

Приклади програмування акцизного податку в РРО наведено в листі ДФС України від 31.01.2015р. No 1848/6/99-99-22-07-03-15.

Перепрограмування РРО для відображення акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів не тільки забезпечить відповідність розрахункових документів вимогам чинних нормативно-правових актів, але й полегшить обрахунок цього податку при декларуванні, повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Рівне нській області