Особовий склад групи піротехнічних робіт ГУ ДСНС пройшов трьохденний збір отримання допуску до проведення робіт з виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів у 2015 році

У період з 25 по 27 лютого тривали триденні теоретичні та практичні збори групи піротехніків аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС у Рівне нській області з отримання допуску до проведення робіт з виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів у 2015 році. Завершальна практична частина зборів пройшла на території 233 загальновійськового полігону.

На учбових місцях перевірялися знання піротехніків щодо видів та форм вибухонебезпечних предметів, їхніх основних властивостей у разі несанкціонованого вибуху, дотримання правил безпеки під час транспортування вибухонебезпечних вантажів.

Разом з тим, відпрацьовувались питання пошуку та знешкодження вибухонебезпечних предметів, підривання елементів бетонних та залізобетонних конструкцій, робота піротехнічного підрозділу ДСНС щодо ліквідації крижаних заторів та льоду на річках Рівне нщини, захист мостів і гідротехнічних споруд під час льодоходу, вміння надавати першу медичну допомогу при загальних пораненнях, мінно-вибухових травмах, кровотечах та травматичному шоку.

Також спільно з саперами-рятувальниками відпрацьовували нормативи вибухотехніки НДЕКЦ Управління МВС в Рівне нській області.

Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС у Рівне нській області

pic

pic