30-річна Людмила, працюючи продавцем в одному із магазинів Острозького району та будучи матеріально-відповідальною особою, віддала товар місцевим жителям під «чесне слово», тож результат такої торгівлі приніс власникам закладу лише збитки.

Упродовж двох місяців жінка передавала продукти харчування та промислові товари стороннім особам у борг, вчинивши таким чином розтрату на суму понад сім тисяч гривень.

- Відносно Людмили слідчі Острозького МВ УМВС відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 191 Кримінального кодексу України (розтрата чужого майна, яке було ввірене особі), – повідомив перший заступник начальника Острозького МВ України в Рівне нській області – начальник слідчого відділення Микола Ковальчук. – Нині досудове розслідування закінчене і провадження передане до суду, який і визначить міру покарання для продавця.

Санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на цей же строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Про це повідомили у прес-службі Острозького МВ УМВС України в Рівне нській області