Здолбунівські вчителі пікетують. Освітян району збурила інформація про те, що частину їхньої зарплатні витратять на погашення енергоносіїв, та комунальних послуг в школах, а борги, які накопичуватимуть чи не півроку віддадуть лише в липні. Не знайшовши правди в адміністраціях своїх шкіл освітяни пішли до районної влади.

Замість учнівських зошитів - колективні звернення, а замість уроків - сесія районної ради. Здолбунівські вчителі - бастують...

Сесія районної ради опинилась на грані зриву.

Заспокоювати освітян на трибуну вийшов головний фінансист здолбунівщини.

Грошей вистачить всім і на все, але не одразу, розповів освітянам головний фінансист району. Галузі, мовляв, треба жити по-новому.

Вина всьому - помісячний розподіл субвенції з держбюджету. Нвоопризначений голова райдержадміністрації лише розводить руками, киває в сторону столиці і пропонує домовлятися.

Домовляються домовлятись про перерозподілю освітянської субвенції вже наступного вівторка. А там - видно буде. Та незважаючи на результати зустрічі директорів шкіл з районною владою, та попри фінансову скруту і затримки зарплатні вчителі обіцяють невпинно виховувати дітей - майбутнє країни.

Піти на публічний виступ вчителів змусила фінансова скрута. Адже прогнозувати - що можна буде придбати на вчительську зарплатню в здолбунівському районі не те що в липні, - в березні не береться ніхто.