Список продуктів, які приносять найбільше користі організму, очолила морква. Експерти рекомендують їсти моркву кожен день, щоб захистити себе від низки недуг. Особливо морква корисна для шлунка та загального здоров'я шлунково-кишкового тракту. А ще – вона багата вітамінами.

Морква допоможе впоратися зі шлунковими хворобами і містить рекордну кількість вітамінів

Моркву можна їсти у сирому вигляді, потерти її і додати сметани чи йогурту, додати у салати, супи, рагу та інші види гарнірів. З цієї красуні можна зробити корисне пюре або свіжий сік.

Морквяний сік зі шпинатом і лимонним соком може вилікувати запор і очистить кишечник. А ось морквяний суп рятує при діареї, зневодненні, заповнює брак сірки, магнію та ключових мінералів.

Морква так само рятує від ожиріння, зараження крові, хвороб ясен, безсоння, запалення нирок, печінки, жовчного міхура, хвороби Альцгеймера, коліту, виразки і хворобливого сечовипускання.

Перш за все експерти відзначають, що серед інших овочів морква дозволяє впоратися з проблемами травлення на зразок розладу шлунка, виразкової хвороби, гастриту, діареї та целіакія. Якщо є необхідність у провітаміні А, вітамінах С, D, E, K, B1 і B6, біотин, калії, кальції, магнії, фосфорі, органічному натрії та деяких мікроелементах, то потрібно їсти моркву. Тут доречна одна важлива порада: щоби вітаміни, які містить морква, засвоювалися краще, їжте її у поєднанні з жирами. Наприклад, терту моркву бажано заправити невеликою кількістю сметани чи олії, до морквяного соку додайте чайну ложечку оливкової олії або іншої олії, якщо оливкової немає під рукою. До слова, у більшості закладів харчування, де подають свіжо вижаті соки, до морквяного або морквяно-яблучного соку вам обов’язково запропонують заправити його олією.

Окрім здатності до загального оздоровлення організму, покращення вашого зовнішнього вигляду, морква має ще одну важливу перевагу. Якщо ви відвідуєте солярій, обов’язково після цього випийте стакан свіжо вижатого морквяного або морквяно-яблучного соку. Це закріпить і посилить засмагу.

Джерело: Країна Здоров'я