Цьогоріч українські ВНЗ вперше проводять прийом абітурієнтів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. ГМ "ОПОРА" в Рівному з 1 липня розпочала моніторинговий проект "Громадське спостереження за вступною кампанією 2008 року". Метою проекту є забезпечення прозорості та відкритості вступної кампанії, а також попердження можливою корупції при вступі абітурієнтів. Докладніше про громадський моніторинг ВНЗ розповість гість студії програми "На часі" Сергій Терентьєв, член коородинаційної ради РОО ВГО "Громадянська мережа"ОПОРА".

Світлана Сирота: Сергію, ОПОРА з 1 липня розпочала у Рівному моніторинг вступної кампанії. Розкажіть докладніше, якою є його мета?

Сергій Терентьєв: Цей проект загальнонаціональний. 12 компаній зі всієї України взялись за те, щоб абітурієнти мали можливість навчатись у вишах, і щоб у них не виникало жодних проблем із вступом.  

Світлана Сирота: Який механізм моніторингу?

Сергій Терентьєв: Моніторинг розпочався з 1 липня. Коли абітурієнти здали всі документи до вузів, ми проводимо опитування. Чи вимагають у них працівники вишів, якихось додаткових документів, що не погоджені із законодавством України.

Світлана Сирота: Як до цього ставиться управління освіти?

Сергій Терентьєв: Ми звертались до них, надсилали їм листи, однак жодної відповіді від них не отримали.