Підозрюєте, що чоловік вам зраджує, дивіться ознаки чоловічої зради. Всі разом або окремо ці ознаки зради можуть бути показником того, що у вашого чоловіка, з яким ви живете разом або зустрічаєтеся на протязі не менше року, з’явився постійний роман на стороні. Сигнали, які не можна ігнорувати:

1. Він став більше піклуватися про себе.

Він раптом робить висновок, що пора зайнятися фізкультурою, підкачатися, повернути колишню форму. Він довше звичайного стоїть перед дзеркалом, про щось розмірковуючи. Ще варіант – ваш чоловік регулярно відвідує перукаря, він почав бігати по ранках або ходити в спортзал. Купив собі дорогий одеколон, нова нижня білизна. І на всі ваші здивовані висловлювання він або просто тупо мовчить або каже: «Ну я повинен був колись почати стежити за собою. Це ж все заради тебе ».

До речі, різкі зміни можуть стосуватися не лише його зовнішності, але і здоров’я. Чоловік раптом починає стежити за своїм тиском, здає аналізи крові (про всяк випадок), приймає вітаміни для профілактики або купує креми проти випадіння волосся.

2. Він змінив своє відношення до вас.

- Раніше він ревнував вас до кожного ліхтарного стовпа і сходив з розуму, якщо ви затримувалися на роботі/навчанні хоч би на п’ять хвилин, а тепер йому абсолютно все рівно, в скільки ви приходите додому і з ким ви проводите час. Або навпаки, ваш завжди адекватний і поважаючий ваше право на особисту свободу чоловік раптом став агресивним ревнивцем, влаштовуючим істерики і сцени ревнощів без жодного приводу з вашого боку.

- Раніше йому подобалося у вас все, починаючи з манери одягатися, закінчуючи вашими кулінарними здібностями, тепер же від нього до безкінечності чути одні причіпки – і картопля підгоріла, і кофтину купили ідіотську, і взагалі, чи не перефарбуватися вам в інший колір? Або навпаки, ваш завжди строгий і критично-налагоджений чоловік раптом почав виливати на вас безконечні потоки ніжності і засипати без приводу подарунками і квітами, які ви раніше бачили тільки три рази на рік, – на день народження, 8 березня і вашу річницю.

3. Він став проводити дуже багато часу на роботі - безконечні наради, переговори, аврали, причому додзвонитися до нього в ці моменти абсолютно нереально – в кращому разі ви почуєш різке «я зайнятий», в гіршому – «апарат абонента вимкнений або знаходиться поза зоною дії мережі». Його робота раптом стала пов’язана з безконечними відрядженнями в інше місто. Або, якщо його робота і так завжди була пов’язана з відрядженнями, їх раптом стало в два рази більше і йому постійно не таланить з квитками – раніше він завжди повертався увечері, а тепер квитки на вечірні рейси, мабуть, взагалі зникли з продажу, і він повертається виключно вранці, провівши в черговому відрядженні зайву ніч.

4. У нього з’явилася колега з роботи/закадична подруга, яка дзвонить йому у будь-який час дня і ночі, яку він підвозить з роботи/навчання, з якою він вечорами п’є каву/пиво, але з якою у них за його словами «чисто дружні» або «чисто ділові» стосунки. Ви її, звичайно, в очі не бачила, і знайомити він вас не збирається.

5. Він перестав брати вас з собою на ті тусовки, на яких ви завжди традиційно з’являлися разом, – компанія його кращих друзів, корпоративні вечірки в його фірмі. Якщо ви намагаєтесь обговорити цю ситуацію з кимось з постійних дівчат його друзів, вони прагнуть перевести розмову на іншу тему.

6. Мобільний завжди з собою. Раніше він спокійно залишав свій стільниковий на видному місці і спокійно відповідав при вас на будь-які телефонні дзвінки, тепер він нерозлучний зі своєю трубою, йому до безкінечності падають незрозумілі смски, а розмови по мобільному він веде подалі від вас – наприклад в сусідній кімнаті. З телефоном він тепер нерозлучний навіть в туалеті.

7. Зміни в сексі. Секс став рідким і виключно одноманітним. А може, ваш чоловік просто різко змінив стиль поведінки в ліжку на протилежний – з експериментатора перетворився на нудного зануду, присікаючого будь-яку вашу ініціативу в ліжку, або із завзятого традиціоналіста раптом став прибічником різноманітності, перевертаючи вас в ті пози, які раніше ніколи вами не використовувалися.

P.S. Що робити, якщо вам зрадив коханий:

1. Перш за все, не звинувачуйте себе;

2. Дайте волю своїм емоціям: ви можете плакати, кричати! Здорова злість краще, ніж хвора жаль і скорбота;

3. Обговоріть, що ви відчуваєте, з тим, кому довіряєте. Легше збирати сили для боротьби зі своїми проблемами, коли ви не одна;

4. Поміняйтеся! Поміняйте колір волосся, купіть новий одяг. Ви будете почувати себе більш сильною і незалежною – він не повинен бачити, що ваш світ лежить у руїнах.